Audio Arts: Малка колекция от високоговорители с различни типове мембрани

Материалът на мембраната на високоговрителя е доста интересна тема. Тук събрах една малка колекция от последните ми опити. Част са от експериментите за бъдещ проект, но най-вече част от идеята ми да слушам всевъзможни различни решения, които да допълват звуковите таблици в главата ми. Интересното тук са материалите – на една снимка са събрани еднакви като размер драйвери с конус от карбон, кевлар, фибро-стъкло, полипропилен, XP, хартия и промазана хартия. Материалът на мембраната не е всичко в един говорител, но е много важен.

5InchDriverLot.zvukomirOne response to “Audio Arts: Малка колекция от високоговорители с различни типове мембрани”

  1. Митко says:

    Тъй като поставяш така темата, бих искал да знам на теб кой материал ти допада най-много като цяло за слушаемост и би ли казал защо точно той … заради кои негови черти и особености? Благодаря
    П.С. Аз съм много голям фен на кевлара с изразителността си в средите, като ми харесва и карбона с бързината и точността си, но не чак толкова и наскоро открих силата на стъкло-вълнената мембрана, която според мен има комбинираните свойства поне при възпроизвеждането на звука на горните две … някакво странно уравнение кевлар + карбон = стъло-вълна :)
    Поздрави

Leave a Reply